Kopia av hommedavinci
Det är en sak som jag inte kan förstå. Det är hur Sverigedemokraterna kan använda orden ”vi” och ”dem” samt ”invandrare”. Vad räknas som vi? Vem är invandrare?

Det skulle verkligen vara intressant att få svar på vilka Sverigedemokraterna ser som invandrare. Måste man vara blond och blåögd, eller ska man ha tio generationer som bott i Sverige? Såvitt jag ser det, så är alla med svenskt medborgarskap svenskar. Har man fått ett svenskt medborgarskap så skall man vara garanterad en säker framtid i landet. Utvisning ska självfallet inte få tillämpas emot muslimer med svenskt medborgarskap.

SD är praktexempel på att dra alla över en kant. I Jimmie Åkessons debattartikel framställde han islam som ett hot mot Sveriges säkerhet. Visst det är klart att det finns fundamentalistiska muslimer, men det är en minimal minoritet, och jag betvivlar inte att det finns betydligt fler våldsverkande kristna än muslimer i Sverige.

Varför är det just islam som framställs som ett hot mot Sverige? Det finns ingen riktig förklaring, eftersom det är en villfarelse. Islam är definitivt inget hot mot Sverige. Tvärtom så är det islam och alla andra religioner som ger oss nya influenser och gör så vi utvecklas.

I den globaliserade värld som råder idag i samhället, så är migration en nödvändighet för att få kunskap och inte fastna i utvecklingen. Om SD skulle få som dem vill och vi stänger gränserna, hur skulle Sverige kunna utvecklas då? Sverige skulle då bli stående stilla i utvecklingen, och de gamla tråkiga traditionerna skulle aldrig dö ut för att ge plats åt nyskapande traditioner.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna har SD legat stabilt över 5 %. Det är när man läser sådana siffror som man skäms över att vara svensk. Hur kan 5 % vara främlingsfientliga, och vill verka för ett odemokratiskt ras-samhälle, där man behandlas olika beroende på vilken hudfärg man har.

Alla är precis lika mycket värda oavsett om man är blond eller brun eller rosa. Det är insidan som räknas och påstå något annat och du är fullständigt ute och cyklar.

Gör din plikt! Gå och rösta, på vilket parti som helst förutom ett främlingsfientligt parti som SD! Låt demokratin få genomsyra ett rättvist land där alla behandlas lika oavsett etniskt ursprung.

Alexander Johansson
2009-11-26